(0)

Selecteer Regio

Vakantiegeld en werkloosheid

Ben je sinds dit jaar volledig werkloos en nam je nog geen vakantiedagen op? Je loopt het risico in december minder uitkering te krijgen.


Voor wie?

Je hebt vorig jaar gewerkt maar je werd inmiddels ontslagen. Je kreeg bij je ontslag vakantiegeld uitbetaald voor niet opgenomen vakantiedagen of je ontving vakantiegeld via een vakantiekas.
Bleef je sindsdien volledig werkloos, dan betaalt de RVA je in 2019 geen uitkering voor de dagen waarvoor je vakantiegeld kreeg.
Neem je deze dagen niet op voor december 2019, dan brengt de RVA deze dagen automatisch in mindering van je uitkering van de maand december 2019. Deze zal dan een heel stuk lager zijn.

Wat moet je doen?

Je kan sowieso geen uitkering krijgen voor dagen gedekt door het vakantiegeld dat je ex-werkgever of de vakantiekas betaalde. Dat is bij wet geregeld. Maar je kan wel proberen deze dagen te spreiden over de maanden die nog resten in 2019 zodat de financiële gevolgen kleiner zijn.

Wil je spreiden?

Duid dan in de volgende maanden op je stempelkaart een aantal dagen aan als vakantiedagen. Dat doe je door een ‘V’ te vermelden op de door jouw gekozen dagen. Voor die dagen zal je dan geen uitkering krijgen.

Hoeveel verlofdagen?

Wil je weten hoeveel verlofdagen je nog moet opnemen, dan kun je dit rustig thuis bekijken op het e-loket Mijn ABVV.  Je kunt natuurlijk ook steeds terecht op je ABVV-kantoor voor meer informatie.

Contact

Zoek op trefwoord

werkloosheid werkloosheidsreglementering werkloosheidsuitkering

Terug Top