(0)

Selecteer Regio

Bookmark and Share

Een collega met een arbeidshandicap

Arbeidsongevallen en beroepsziekten zijn nog altijd een belangrijke oorzaak van handicaps. Deze brochure bundelt alle info die zowel de slachtoffers van een arbeidshandicap als de ondersteunende instanties op weg helpt.

Vlaams ABVV | 2009
Brochure | 52 blz.
Gratis


Doelgroep: Militanten en delegees
Prijs: Gratis

Elk jaar lopen duizenden werknemers letsels op door een ongeval op de werkvloer.

In 2008 waren er meer dan 16.000 werknemers slachtoffer van zo’n ongeval. Vlaanderen telt in totaal een half miljoen mensen met een arbeidshandicap. De werkloosheid ligt bijzonder hoog bij deze groep.

De eis om voldoende aandacht te besteden aan veiligheid op de werkvloer kan niet vaak genoeg worden herhaald. Ook het verzoek om een rechtvaardige uitkering voor wie toch het slachtoffer geworden is van een arbeidsongeval blijft overeind.

Vaak kunnen en willen mensen met een arbeidshandicap na een herstelperiode terug aan het werk. En niet alleen in sociale en beschutte werkplaatsen, maar in elke onderneming of organisatie.

Als syndicalisten moeten wij hen daarbij helpen en ondersteunen en onze solidariteit tonen. Het Vlaams ABVV telt tien consulenten die werkzaam zijn rond diversiteit en dus ook de problematiek van slachtoffers van een arbeidshandicap ter harte nemen. Wist je trouwens dat 3 december de Internationale Dag voor personen met een handicap is.

In 2005 brachten we voor het eerst deze brochure voor delegees uit. Een herdruk drong zich op omdat er ondertussen een en ander gewijzigd is.

  • Personen met een arbeidshandicap?
  • Waar kan een persoon met een arbeidshandicap aan het werk?
  • Hoe kan een persoon met een arbeidshandicap aan het werk?
  • Hoe kan je de tewerkstelling van personen met een arbeidshandicap controleren?
  • Wie kan je helpen?

Downloads

Andere sites

Zoek op trefwoord

arbeidshandicap

Terug Top