(0)

Selecteer Regio

Senior bij het ABVV-regio Antwerpen

Wat mag je van je bond verwachten?

Gedurende heel je loopbaan kon je rekenen op je vakbond. Nu je met pensioen bent is dit niet anders. Meer zelfs. ABVV-regio Antwerpen legt je als gepensioneerd lid extra in de watten. En dat alles voor een ledenbijdrage van circa € 3,5.


Aanbod Seniorenwerking

  • Regelmatig organiseert onze Seniorenwerking activiteiten. Dit kan een informatieve activiteit, een syndicale praat- en contactnamiddag, een bedrijfsbezoek of een vrijetijdsactiviteit zijn. Als lid van het ABVV kan je aan een aantal van deze activiteiten gratis deelnemen.
  • Je ontvangt De Nieuwe Werker. Hierin worden alle activiteiten van onze Seniorenwerking aangekondigd. En je blijft het ABVV-nieuws op de voet volgen.
  • Je kan gratis  ‘Vakbond in Beweging’ ontvangen. Dit is een driemaandelijks tijdschrift van het ABVV-regio Antwerpen dat wordt geschreven voor en door militanten.
  • Indien je ‘S plus’, het tijdschrift voor de senioren van de Socialistische Mutualiteit nog niet ontvangt, krijg je via ons een gratis abonnement.
  • Als lid van ABVV-regio Antwerpen heb je recht op kosteloze juridische bijstand voor de materies die door onze juridische dienst worden behandeld. 

Kortom als Seniorlid geniet je van alle voordelen en diensten waar je vroeger toegang toe had. En je krijgt er een extra aanbod van informatie en activiteiten die je als gepensioneerde kunnen interesseren bovenop.

Seniorenwerking en syndicaal actief!

‘Een vinger kan men breken, maar vijf vingers maken een vuist en met een vuist kan je slaan‘.
(oud-Chinees spreekwoord)

De kracht van een vakbond schuilt in het aantal leden dat hij heeft. Hoe meer leden, hoe sterker de vakbond is aan de onderhandelingstafel. De Seniorenwerking van het ABVV wordt getrokken door het bestuur van De Brug (bruggepensioneerde militanten en vertegenwoordigers van centrales). Zij bekijken en bespreken dossiers die gepensioneerden aanbelangen. Ze laten het niet na om in de verschillende beleids- en adviescommissies hun stem te laten horen. Zij zijn de ABVV-voorvechters voor uw Seniorrechten. Het bestuur van De Brug werkt samen met het bestuur van S-Plus, de seniorenwerking van De VoorZorg, de socialistische mutualiteit. Samen komen we op voor belangen van alle (brug)gepensioneerden en organiseren we activiteiten.

Contact

Lees ook

Zoek op trefwoord

Seniorenwerking

Terug Top