(0)

Selecteer Regio

Jongeren

ABVV-jongeren is de organisatie voor schoolgaande en studerende jongeren tussen 15 en 25 jaar en voor jongeren in de overgang tussen school en werk. Lidmaatschap is volledig gratis én omvat een volwaardig pakket aan diensten, informatie en het 3-maandelijkse tijdschrift ‘Magik?‘.


Informatie

ABVV-jongeren informeren jongeren (en hun ouders) over alles wat te maken heeft met de overgang van school naar werk. Je kan bij de jongeren van ABVV-regio Antwerpen terecht voor informatie over:

  • studentenarbeid
  • studiefinanciering
  • schoolverlaten
  • deeltijds leren /deeltijds werken
  • stages
  • jeugdvakantie

Leden van ABVV-jongeren ontvangen om de drie maanden het tijdschrift Magik?

Dienstverlening

Scholieren, studenten en/of hun ouders kunnen in eerste lijn bij adviespunt en in tweede lijn bij ABVV-jongeren terecht voor hulp bij het aanvragen van een studietoelage.

Jobstudenten met moeilijkheden op de werkvloer worden door ABVV-jongeren verder geholpen. In het geval ABVV-jongeren het probleem in eerste lijn niet opgelost krijgen worden jongeren-leden van ABVV-regio Antwerpen in tweede lijn geholpen door de betrokken vakcentrale en in een volgende fase eventueel door onze juridische dienst.

Jongeren die voor het eerst aan het werk zijn maar nog geen vakantierechten hebben omdat ze pas zijn afgestudeerd,  kunnen in alle kantoren van ABVV-regio Antwerpen een aanvraag doen voor jeugdvakantie.  

Schoolverlaters

In Antwerpen maken ABVV-jongeren deel uit van het schoolverlatersplatform Transit. Met verschillende partners - waaronder RVA, VDAB, Lerende Stad en de twee andere vakbonden - informeren we schoolverlaters op de Transit-schoolverlatersdagen over de eerste stappen op de arbeidsmarkt, solliciteren, arbeidsrecht, sociale zekerheid en de rol en/of het aanbod van vakbond, RVA en VDAB.
Daarnaast bieden we ook individuele dienstverlening en zijn we aanwezig op andere beurzen, zoals de provinciale Studie- en Informatiedagen.

Activiteiten

Met jonge militanten die actief zijn op hun bedrijf en en in hun centrale bouwen ABVV-jongeren het netwerk Working Class Heroes uit. In samenwerking met of op vraag van andere jongerenorganisaties (jeugdhuizen, Animo, jeugddiensten) zetten we activiteiten op. Met sensibiliserende en preventieve infomomenten werken ABVV-jongeren aan een netwerk met andere jongerenorganisaties. 

Gratis ‘Magik?‘-lidmaatschap

Scholieren, studenten of jongeren in wachttijd kunnen gratis aansluiten bij ABVV-jongeren. Dit gratis en volwaardig Magik?-lidmaatschap is voor jongeren vanaf 15 jaar tot op het ogenblik dat ze zelf een inkomen hebben.  Ons 3-maandelijkse jongerenmagazine Magik? krijgen onze leden er nog eens voor niks bovenop.

Kinderen van ABVV-leden worden in het jaar dat ze 15 worden uitgenodigd om gratis Magik?-lid te worden. Ze krijgen informatie over onze dienstverlening en een leuk cadeautje. Maar ook als de ouders geen ABVV-lid zijn, kunnen jongeren gratis Magik?-lid worden. 

Militanten

Délégués en militanten kunnen op ABVV-jongeren beroep doen voor informatie over gratis lidmaatschap en de opvang van jobstudenten in het bedrijf.

Contact

ABVV-jongeren maken deel uit van de dienst interprofessionele werking.

Terug Top