(0)

Selecteer Regio

Mijn dopgeld... Nu ook gecontroleerd door de VDAB!

Ben je volledig werkloos? Dan wordt er van jou verwacht dat je zelf actief zoekt naar een nieuwe job. Meer: je moet die zoektocht kunnen bewijzen. Regelmatig word je daarop gecontroleerd. Vroeger door de RVA, vanaf nu door de VDAB. Lees hoe dit gebeurt en hoe het ABVV je kan helpen.


1. Het afsprakenblad = contract

Hierop zet de VDAB wat jij als werkloze minstens moet doen om zo snel mogelijk aan werk te geraken. En om te vermijden dat je problemen krijgt met de VDAB. En met je dopgeld!

2. Het formeel afsprakenblad = ernstige verwittiging

Wanneer? Als de VDAB vindt dat je niet genoeg je best doet. Op dat moment zit je in de gevarenzone. De VDAB zal je nog geen sanctie geven, maar als je niet doet wat de VDAB van je verlangt, kan dat er wel van komen. Krijg je dus een formeel afsprakenblad, en kun je niet voldoen aan wat de VDAB van je vraagt, kom dan zo snel mogelijk naar het ABVV. We zetten je op weg om de afspraken met de VDAB goed na te komen.

3. Het ultiem afsprakenblad = laatste verwittiging

Wanneer? Als de VDAB nog altijd niet tevreden is over je inzet. Op dat moment zit je met een probleem. De VDAB zal je nog geen sanctie geven, maar de kans is heel groot dat dit kort daarna wel gebeurt. Je hebt nog precies één maand de tijd om te voldoen aan de eisen van de VDAB. Krijg je een ultiem afsprakenblad, kom dan altijd direct naar het ABVV. We kijken samen met jou hoe je nog kan voldoen aan de eisen van de VDAB.

4. De oproeping voor het verhoor = laatste kans op verweer

Daarmee laat de VDAB je weten waar en wanneer je moet langsgaan om je te verdedigen, om jouw kant van het verhaal te vertellen. Daarmee moet je zo snel mogelijk bij ons langs komen. Onze medewerkers zullen je dossier samen met jou voorbereiden en je zo nodig begeleiden op het verhoor bij de VDAB.

Zeker te onthouden!

  • Als werkloze moet je kunnen bewijzen dat je werk zoekt.
  • De VDAB controleert je daarop.
  • Leef het afsprakenblad dat je van de VDAB krijgt altijd na.
  • Vraag hulp aan het ABVV als je niet goed weet hoe je je afspraken met de VDAB moet nakomen.
  • Na een ‘ultiem afsprakenblad’ heb je maar één maand de tijd om de afspraken
    na te komen. 
  • Krijg je een oproeping voor verhoor van de VDAB, kom dan onmiddellijk naar het ABVV.

Vragen of problemen?

ABVV-regio Antwerpen
Adviespunt 1ste verdieping | Ommeganckstraat 35 | 2018 Antwerpen
03 220 66 13 | mail

Onze kantoren en openingsuren vind je op: www.abvvantwerpenkantoren.be

Downloads

Lees ook

Zoek op trefwoord

controle VDAB werkloosheid werkloosheidsuitkering

Terug Top