(0)

Selecteer Regio

Terug aan het werk na ziekte

Onze loopbaanbegeleiders kunnen helpen!

De regering heeft een strenger re-integratiebeleid voor arbeidsongeschikte werknemers goedgekeurd. De nieuwe re-integratiewetgeving wil zieke werknemers vlugger doen terugkeren naar de werkvloer. Je re-integratie wordt ook sneller besproken bij de adviserend geneesheer en/of de arbeidsgeneesheer.


Re-integratie na ziekte

Voel je je onzeker over de terugkeer naar je werk?

Praat er dan over met een loopbaanbegeleider. Als arbeidsongeschikte werknemer heb je recht op loopbaanbegeleiding zolang je nog een arbeidscontract hebt.*  

Zo ontdek je of je job nog bij jou past en wat je kan doen om terug aan de slag te gaan.

Loopbaanbegeleider Erwin getuigt

"Ik heb onlangs een vrouw begeleid die in de medische sector werkte. Ze was lange tijd ziek omdat ze opgebrand was. Ze geloofde niet meer in zichzelf. In samenwerking met de juridische dienst van de BBTK probeerden we eerst om haar te laten werken op een andere dienst bij dezelfde werkgever. Tijdens de loopbaanbegeleiding leerde ze haar kwaliteiten en vaardigheden steeds beter kennen. Uiteindelijk heeft ze beslist om terug te gaan solliciteren.

Ze vertelde me vaak dat ze elk gesprek zag als een ladder opklimmen. Ze is eens binnen gewandeld met de woorden “Erwin, ik denk dat ik terug over de haag kan kijken”. Toen heeft ze de beslissing genomen om van baan te veranderen.

De kwetsbare vrouw die ik tijdens het intakegesprek zag, is nu een dynamische dame die resoluut haar toekomst in handen neemt. Ze werkt intussen in de juridische sector en is tevreden dat ze die stap heeft gezet.”

Waarom loopbaanbegeleiding volgen?

Neem de tijd om na te denken over je loopbaan samen met een loopbaanbegeleider. Via oefeningen krijg je meer inzicht in wie je bent, wat je kan en wat je wil. Je leert welke waarden voor jou belangrijk zijn en welke werkomgeving je het meeste voldoening geeft. We kijken vervolgens naar welke jobs het best bij jou passen, en of een opleiding nodig is of niet. Tot slot maak je samen met je loopbaanbegeleider een persoonlijk ontwikkelingsplan met daarin alle concrete stappen om je doel te bereiken.

De ABVV-loopbaanbegeleiders zijn op de hoogte van de nieuwe re-integratiewetgeving. Zij kennen de rol van de verschillende actoren die je re-integratie opvolgen en houden hiermee rekening in je persoonlijk ontwikkelingsplan.

*Vraag naar alle voorwaarden bij een loopbaanbegeleider of lees het hier na..

Zoek op trefwoord

langdurig zieken loopbaanbegeleiding

Terug Top