(0)

Selecteer Regio

Bookmark and Share

Een tentoonstelling naar aanleiding van ‘50 jaar VUB‘

Een tentoonstelling op de site van de VUB in Etterbeek van 17 oktober tot 14 december 2019 over de paradox tussen ons rationeel denken en de dagelijkse wrijving ermee van onze opinies en religies.


Een onderzoek…

Hoe verder we doordringen in de nog jonge 21ste eeuw, hoe meer we ons bewust worden van een dwingende paradox die de 20ste eeuw onopgelost heeft achtergelaten: enerzijds wordt onze maatschappij bijna ondraaglijk rationeel, met codes en controles, te halen doelstellingen en bedreigingen. Anderzijds berichten media dag na dag over religieuse intolerantie, over conflicten die gevoerd worden in de naam van religies en opinies, met populisme en fake news als de jongste telg in de groep.

JRSLM doet een poging te onderzoeken waarom dat zo is.

De kern van het verhaal komt neer op het feit dat alle kennis die op onze campus voor handen is, nooit zal volstaan om te bepalen wat er precies nodig is om een mens werkelijk vrij te maken en sterk genoeg om deze uitdagingen te doorstaan. Wanneer we willen begrijpen hoe zulke individuele vrijheid werkt, zou het wel eens kunnen dat we nood hebben aan een mystieke dimensie die onvermijdelijk steeds een heldere en een donkere kant lijkt te bezitten, zoals het al altijd is geweest. En misschien moeten we daarbij gewoon proberen dit NIET te willen controleren ...

  • Curator: Hans de Wolf, professor Hedendaagse Kunstgeschiedenis.
  • Van 17 oktober tot 14 december 2019, van dinsdag tot zaterdag, 12.00 - 18.00 uur. Gesloten op 1 november en 20 november (Sint Verhaegen)
  • Aan VUB, Brussels Humainities Science and Engineering campus in Etterbeek en Usquare

Contact

  • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81

Andere sites

Terug Top